Tarinamme

KORTE DESIGN OY

Aluksi. Korte Designin historia kytkeytyy Varsinais-Suomeen, Ylhäisten kylälle, minne Anni ja Ville Korte muuttivat Karjalasta lastensa kanssa sotapakolaisina asumaan. Heikkilän tilalla karjatalouden ohella työt koostuivat viljelystä ja metsän hoidosta. Myöhemmin tilalla toimi myös sahaamo, joka kuitenkin paloi 1980-luvulla. Tilan töiden lisäksi puusepän taidot siirtyivät sukupolvelta toiselle. 

Lähes sata vuotta kestänyt karjanhoito tuli päätökseen vuonna 2022. Tilan puusepänverstasta lähdettiin kehittämään ja laajentamaan, jossa tänä päivänä valmistetaan käsityönä Korte Designin mallisto.

Kotimaisuuden ohella Korte Designilla ensiarvoisen tärkeää on vastuullinen toiminta kattaen koko tuotekehittelyn, raaka-aineet ja tuotannon. Tuotteissamme käytetään vain kestäviä, luonnonmukaisia materiaaleja. Koivusta valmistettava huonekaluvaneri tuotetaan kestävää kehitystä tukevia säädöksiä noudattaen.

Korte Designin tuotteet edustavat selkeää, skandinaavista tyyliä. Mallisto on suunniteltu esteettisyys ja käytännöllisyys silmällä pitäen, kummastakaan tinkimättä.

Kaikissa tuotteissa käytetään vain 100 % suomalaista puuta ja kotimaisuus onkin yrityksen raaka-aineiden ja tuotannon lähtökohta. Tuotteiden pääraaka-aineena toimii suomalainen koivu, josta suurin osa tulee Järvelästä Päijät-Hämeestä. Osa tuotteidemme puusta tulee myös omasta lähimetsästä.

Tuotteidemme lähtökohta on, että ne ovat laadukkaita. Tämä on huomioitu tarkasti jo suunnitteluvaiheessa valmistusprosesseja sekä materiaalivalintoja valittaessa. Käytettävä puumateriaali on tarkoin valikoitu ja uskallamme todeta sen olevan markkinoiden parasta laatua. Kaikki tuotteemme ovat testattuja ja ne nauttivat mallisuojaa myös Suomen rajojen ulkopuolella. 


Suunnittelija

VILLE KORTE

Pienen pojan lapsuuden nikkaroinnit ovat kasvaneet vuosien myötä aina toinen toistaan suuremmiksi projekteiksi. Ajan saatossa intohimo luovaa toimintaa kohtaan on paitsi säilynyt, myös kehittynyt monialaisesti. Musiikki, liikunta ja käsityöt ovat aina kuuluneet osaksi elämää kantaen aikuisuuteen saakka.

Yliopisto-opintojensa jälkeen Kortteen oli aika hypätä uuteen ja perustaa yritys, Korte Design Oy. Malliston tuotteiden suunnittelu oli aloitettu jo aikaisemmin. Selvää oli, että suunnittelija halusi luoda jotain, mikä on kaunista ja selkeää, luontoa kunnioittavaa sekä käytännöllistä. Lisäksi, jotain erilaista ja poikkeavaa, uniikkia.

Suunnittelijan kotisivuihin voit tutustua osoitteessa www.villekorte.com